CMIIndustri-Fjällhuset
FjällhusetGäststuganBoka en veckaOmrådetFotonKonferensInnehållsförteckningGöra utskrift
 

Området

 

Videstigen är den högst belägna vägen i Björnrike och angränsar till Spårcentral Gråhogna. Björnrikes skidliftsystem och pister finns ett hundratal meter från Fjällhuset och Gäststugan. Från husen går det att skida till pisterna. Efter en skön dag kan du åka från backens topp, direkt hem. Specificerat boende är din bästa garanti!

Björnrike har åtta liftar och arton nedfarter av olika svårighetsgrad. Björnrike brukar underskattas på alpina meriter och svepande kategoriseras som ett tillhåll för småbarnfamiljer.

Björnrike är bättre sammanfattat som en exklusiv och till uppbyggnaden fristående skidort, med förutsättningar att årligen arrangera alpina mästerskapstävlingar. Två av pisterna har World Cup status. Under december och januari brukar skidåkningseliten att samlas i Björnrike. De naturliga förutsättningarna är bättre än i kustnära Åre, där varmare vindar från golfströmmen påverkar tidig vintersäsong och kanonsnötillverkning negativt.

En bra sak med Björnrike är att de flesta pister leder ner till Björnidet. Då tappar man aldrig bort varandra, även om man åker i olika pister. Det är också bra att det finns lätta och svåra nedfarter från varje lift.

Vesseltrafik utgår från den nya spårcentralen i Björnrike, mot Varggransstugan.  Det går att ta sig dit med bil på Fjällvägen. Parkeringsplats finns i direkt anslutning. Lederna på fjället är kryssmarkerade och även öppna för skotertrafik. Turistbyrån tillhandahåller kartor för olika fritidsändamål.